Χταποδοκεφτέδες

Χταποδοκεφτέδες

Υλικά
500 γρ. χταπόδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Μισό πράσο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
πιπέρι
Αλεύρι (για το τηγάνισμα)


Εκτέλεση

  • Βράζουμε το χταπόδι να μαλακώσει
  • Το περνάμε από τη μηχανή του κιμά
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα και να μπορεί να πλάθεται
  • Πλάθουμε τους χταποδοκεφτέδες
  • Τους περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές
  • Τους τηγανίζουμε με μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.