Χταποδοκεφτέδες
Υλικά
500 γρ. χταπόδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Μισό πράσο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
πιπέρι
Αλεύρι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το χταπόδι να μαλακώσει
- Το περνάμε από τη μηχανή του κιμά
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα και να μπορεί να πλάθεται
- Πλάθουμε τους χταποδοκεφτέδες
- Τους περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές
- Τους τηγανίζουμε με μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.