Λιβάδι - Αστυπάλαιας

Το Λιβάδι βρίσκεται μετά τη Χώρα και είναι προσβάσιμο από την μεγάλη κατηφόρα ακολουθώντας τον δρόμο μπροστά από τους Μύλους. Στην πρώτη διακλάδωση του δρόμου, πριν την γέφυρα μπορείτε να επιλέξετε τον δρόμο που οδηγεί απευθείας στην αμμουδιά και τα πολλά μαγαζάκια που θα βρείτε εκεί. Μπορείτε να φάτε στις παραδοσιακές ταβέρνες είτε να πιείτε το καφέ και το ποτό σας το βράδυ. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε την παραλία για βουτιές και χαλάρωση. Το Λιβάδι έχει τη μεγάλη οργανωμένη παραλία του νησιού με πληθώρα επιλογών, καθαρά νερά περί τα 2χλμ. από τη Χώρα. Πρόκειται για μια ωραία τοποθεσία διαμονής με αρκετά καταλύματα, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Εάν επιλέξετε την διαδρομή του περιφερειακού θα οδηγηθείτε στην “πλάτη της τοποθεσίας”, ανάμεσα στα καταπράσινα περβόλια όπου θα συναντήσετε και την μεγαλύτερη καλλιεργήσιμη έκταση στην Αστυπάλαια. Ο δρόμος πριν την τελευταία διασταύρωση προς Λιβάδι μπορεί να σας οδηγήσει στο φράγμα που βρίσκεται στην ενδοχώρα. Για να φτάσετε στο Λιβάδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τοπική συγκοινωνία,  το δικό σας όχημα ή κάποια από τα ενοικιαζόμενα μέσα που διατίθενται στο νησί.

Η θέα από το Λιβάδι είναι εξαιρετική, αφού μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και να χαζεύετε την κρεμασμένη πάνω στο μεγάλο βράχο, Χώρα! Το νυχτερινό τοπίο επίσης όμορφο καθώς θα βλέπετε και την φωτισμένη Χώρα και τις αντανακλάσεις στη θάλασσα.

Λιβάδι - Αστυπάλαια

Το Λιβάδι μπορεί να γίνει και η βάση για τις επόμενες αναζητήσεις σας αφού ακολουθώντας τον δρόμο στο τέλος της παραλίας μετά το γηπεδάκι 5×5 έχετε αρκετές επιλογές. Τα Τζανάκια είναι μια από αυτές, το μεγάλο και τα μικρότερα ανοίγματα των βράχων με τα μεγάλα βότσαλα είναι σημείο συνάντησης για τους ψαγμένους εναλλακτικούς στην Αστυπαλαια.

Μπορείτε φυσικά να συνεχίσετε την πορεία σας ακολουθώντας τον χωματόδρομο καταλήγοντας στον Άγιο Κωνσταντίνο είτε στις παραλίες Βάτσες και τα Καμινάκια Νοτιοδυτικά του νησιού.