Μαλτεζάνα - Αστυπάλαια

H Μαλτεζάνα (Ανάληψη) ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός στην Αστυπάλαια, πήρε το όνομα του πιθανότατα από τους Μαλτέζους πειρατές που στάθμευαν στην περιοχή με τα καράβια τους. Η Μαλτεζάνα βρίσκεται στο λεγόμενο και ως “Έξω Νησί”, στην απέναντι πλευρά από την Χώρα, το Λιβάδι και τον Πέρα Γιαλό. Συνδέεται οδικώς με την πρωτεύουσα και υπάρχουν τακτικά δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας το καλοκαίρι.

Για να βρεθεί κανείς εκεί χρειάζεται να περάσει την στενή λωρίδα γης που αποκαλείται και ως “Στενό”. Η διαδρομή μέχρι την Μαλτεζάνα είναι άγρια, χωρίς βλάστηση με καρνάγια στο πέρασμα σας με μια ιδιαίτερη- άγρια όμως ομορφιά!

Χαρακτηριστικό της Μαλτεζάνας είναι το λιμανάκι της όπου θα δείτε πολλά ψαροκάικα με τους ντόπιους να προμηθεύουν με φρέσκα αλιεύματα τις ταβέρνες του νησιού. Θα τους βρείτε προς το μεσημεράκι στο λιμάνι να επισκευάζουν τα δίκτυα τους και να ετοιμάζονται για την επόμενη εξόρμηση.

Αφήστε να παιδιά σας να παίζουν στην παραλία χωρίς έγνοιες και χαλαρώστε βλέποντας από μακριά την θάλασσα και την Χώρα να ξεπροβάλει στο βάθος.

Στην Μαλτεζάνα θα βρείτε επίσης και πολλές επιλογές για την διαμονή σας αφού υπάρχουν και εδώ αρκετά καταλύματα και ξενοδοχεία για όσους επιθυμούν περισσότερη ησυχία.