Αστακομακαρονάδα
Γευστικότατη αστακομακαρονάδα.
Υλικά
600-700 γρ. Αστακό
1/2 κιλό λιγκουίνια βρασμένα
20 γρ. βούτυρο
10 γρ. κονιάκ
200 γρ. μπίσκ (σως)
Υλικά για την μπισκ-σως:
Κεφάλια από γαρίδες ή αστακό
5 ντομάτες μέτριες
30 γρ. βούτυρο
10 γρ. κονιάκ
Λίγο σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τα κεφάλια από τους αστακούς και τα τσιγαρίζω σπάζοντας τα ταυτόχρονα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και κατόπιν τις ντομάτες τις οποίες ήδη τις έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει από το τρίφτη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 1:30’ προσθέτοντας χλιαρό νερό εφόσον αυτό χρειάζεται.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο, βγάζουμε την ψίχα του αστακού, τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και κατόπιν σβήνουμε με κονιάκ.
- Προσθέτουμε την μπισκ-σως και στη συνέχεια τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.
Πηγή εικόνας: mylandingrunway.com