Αστακομακαρονάδα

Αστακομακαρονάδα

Γευστικότατη αστακομακαρονάδα.

Υλικά
600-700 γρ. Αστακό
1/2 κιλό λιγκουίνια βρασμένα
20 γρ. βούτυρο
10 γρ. κονιάκ
200 γρ. μπίσκ (σως)

Υλικά για την μπισκ-σως:
Κεφάλια από γαρίδες ή αστακό
5 ντομάτες μέτριες
30 γρ. βούτυρο
10 γρ. κονιάκ
Λίγο σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τα κεφάλια από τους αστακούς και τα τσιγαρίζω σπάζοντας τα ταυτόχρονα.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και κατόπιν τις ντομάτες τις οποίες ήδη τις έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει από το τρίφτη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 1:30’ προσθέτοντας χλιαρό νερό εφόσον αυτό χρειάζεται.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο, βγάζουμε την ψίχα του αστακού, τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και κατόπιν σβήνουμε με κονιάκ.
  • Προσθέτουμε την μπισκ-σως και στη συνέχεια τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.

Πηγή εικόνας: mylandingrunway.com