Χειροποίητα λαζάνια γεμιστά με ζαφορά και ανθότυρο
Υλικά Για τη ζύμη • 1 κιλό αλεύρι • 450 ml νερό • 30 ml λάδι • 20 ml ξύδι • 1 πρέζα αλάτι Για τη γέμιση • 800 γραμ. χλωρή (ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα) • 2 γραμ. σαφράν •…
Υλικά Για τη ζύμη • 1 κιλό αλεύρι • 450 ml νερό • 30 ml λάδι • 20 ml ξύδι • 1 πρέζα αλάτι Για τη γέμιση • 800 γραμ. χλωρή (ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα) • 2 γραμ. σαφράν •…
Ένας τόπος τόσο γνήσιος και αυθεντικός όσο η Αστυπάλαια, δεν θα μπορούσε να μην έχει μια πλούσια γαστρονομική παράδοση, με τοπικά προϊόντα, που περνάει από γενιά σε γενιά και διατηρείται ζωντανή μέσα στον χρόνο. Η κουζίνα της Αστυπάλαιας φημίζεται για…
Η Αστυπάλαια βρίσκεται μέσα στα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το 2020, σύμφωνα με το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό “Conde Nast Traveller”, που συμβουλεύονται εκατομμύρια ταξιδιώτες. Ανακάλυψε τις παραλίες της Αστυπάλαιας. Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό, αυτό που ξεχωρίζει την Αστυπάλαια…
Την διεθνή προσοχή έχει τραβήξει από το 1995 έως σήμερα η αρχαιολογική ανακάλυψη του νεκροταφείου παιδιών στη νοτιοδυτική πλευρά της Κυλίνδρας της Αστυπάλαιας, τα ευρήματα της οποίας χρονολογούνται στα γεωμετρικά χρόνια. Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός αυτών των βρεφών που βρέθηκαν…
Οι ψαράδες της Αστυπάλαιας, αποτελούν ένα από τα πιο ρομαντικά κομμάτια της ζωής στο νησί. Αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης, επιμένουν να διατηρούν την επαγγελματική σχέση με την θάλασσα παρά τις τεράστιες αλλαγές της σύγχρονης εποχής που διανύουμε. Σε πείσμα των…