Δίπλες Τριαντάφυλλα

Δίπλες Τριαντάφυλλα

Συνταγή για δίπλες-τριαντάφυλλα (γίνονται περίπου 60 δίπλες).

Υλικά
6 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 και 1/2 κούπα νερό
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
Κανέλα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Χτυπάμε ελαφρά τ’ αυγά σ’ ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα και αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ σφιχτή.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μέρη.
  • Τα αφήνουμε για περίπου μια ώρα και πέρνουμε ένα μέρος της ζύμης ανοίγοντάς το με το πλάστη (το φύλλο πρέπει να είναι πολύ λεπτό).
  • Κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο και το ρίχνουμε σε μπόλικο και καυτό λάδι.
  • Θα πρέπει πρώτα να περάσουμε το πιρούνι στη μια άκρη της δίπλας και το στριφογυρίζουμε (να μοιάζει με τριαντάφυλλο).
  • Όταν αρχίζει να τηγανίζεται αφήνουμε σιγά-σιγά το πιρούνι.
  • Τοποθετούμε τη δίπλα κάπου για τα στραγγίσει το λάδι.

Για το σιρόπι:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και το νερό να βράσουν.
  • Ρίχνουμε λίγες – λίγες τις δίπλες και τις αφήνουμε για λίγο.
  • Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα προσθέτοντας καρύδια και κανέλα.
  • Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες δίπλες μέχρι να τελειώσουν.

Πηγή εικόνας: ixomageiremata.gr