Δίπλες Τριαντάφυλλα
Συνταγή για δίπλες-τριαντάφυλλα (γίνονται περίπου 60 δίπλες).
Υλικά
6 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 και 1/2 κούπα νερό
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
Κανέλα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Χτυπάμε ελαφρά τ’ αυγά σ’ ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ σφιχτή.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μέρη.
- Τα αφήνουμε για περίπου μια ώρα και πέρνουμε ένα μέρος της ζύμης ανοίγοντάς το με το πλάστη (το φύλλο πρέπει να είναι πολύ λεπτό).
- Κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο και το ρίχνουμε σε μπόλικο και καυτό λάδι.
- Θα πρέπει πρώτα να περάσουμε το πιρούνι στη μια άκρη της δίπλας και το στριφογυρίζουμε (να μοιάζει με τριαντάφυλλο).
- Όταν αρχίζει να τηγανίζεται αφήνουμε σιγά-σιγά το πιρούνι.
- Τοποθετούμε τη δίπλα κάπου για τα στραγγίσει το λάδι.
Για το σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και το νερό να βράσουν.
- Ρίχνουμε λίγες – λίγες τις δίπλες και τις αφήνουμε για λίγο.
- Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα προσθέτοντας καρύδια και κανέλα.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες δίπλες μέχρι να τελειώσουν.
Πηγή εικόνας: ixomageiremata.gr