Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

Υλικά
10 μεγάλοι ανθοί κολοκυθιών
10 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ (όσους κολοκυθοανθούς έχουμε, τόσο θα είναι και ο αριθμός των κουταλιών ρυζιού)
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 ποτήρι νερό
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Μάραθος ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

  • Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας παράλληλα και το κοτσάνι τους.
  • Σε ένα σκεύος τοποθετούμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε καλά και τη συνέχεια ρίχνουμε το νερό.
  • Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μίγμα που ετοιμάσαμε.
  • Κλείνουμε καλά την εγκοπή τους καθώς τους βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί.
  • Προσθέτουμε νερό και τα ψήνουμε για λιγότερο από μια ώρα (περίπου 50’) στους 150 βαθμούς Κελσίου.