Πουγκιά με μέλι
Η παρακάτω συνταγή είναι από τη γλυκιά κ. Μαρούλα Κουσουλίνη που με πολύ ευχαρίστηση δέχτηκε να τη μοιραστεί μαζί μας.
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
Νέρο όσο χρειαστεί
Αλάτι
Λίγο λάδι για το ζύμωμα
Για τη γέμιση:
300 γρ. μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας τα παραπάνω υλικά. Προσοχή! χρειάζεται το νερό να είναι χλιαρό και να φτάσουμε τη ζύμη έτσι ώστε να είναι μαλακή και να μη κολλάει στο χέρι.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό τα υλικά της γέμισης έτσι ώστε να λιώσουν και να γίνει ένα απαλό μίγμα.
- Ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια – γεμίζουμε με τη γέμιση και τα κλείνουμε καλά σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Τηγανίζουμε τα πουγκιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στο τέλος τα περιχύνουμε με μέλι.