αστυπάλαια δωδεκάνησα ελλάδα

Η Αστυπάλαια, πρεσβευτής της Ελλάδας στους εορτασμούς της Ημέρας της Ευρώπης στις Βρυξέλλες!

Η Αστυπάλαια σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου, είναι ο πρεσβευτής της ελληνικής συμμετοχής στα ενημερωτικά περίπτερα που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης. Στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποδέχονται το κοινό, διοργανώνοντας ιδιαίτερες ξεναγήσεις και αρκετές δραστηριότητες γνωριμίας.

Το ελληνικό περίπτερο, την οργάνωση του οποίου ανέλαβε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών, θα προβάλει σε όλους τους παρευρισκόμενους την ομορφιά των ελληνικών νησιών υπό την μουσική συνοδεία νησιώτικου μπάλου του Αντώνη Απέργη, ενώ θα διανεμηθεί και ενημερωτικό υλικό από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού καθώς και ξεχωριστά αναμνηστικά δώρα και φυλλάδια από τον δήμο Αστυπάλαιας.

Στην διάρκεια των εορτασμών, οι χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αιγαιοπελαγίτικες εικόνες μέσω της προβολής ενός σύντομου φιλμ, το οποίο έχει επιμεληθεί το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής Αντιπροσωπείας, να γνωρίσουν τις σημαντικότερες ιστορικές πληροφορίες για την μυθολογική σύνδεση της Αστυπάλαιας με την Ευρώπη και φυσικά να λάβουν γενικές πληροφορίες για την πολιτιστική, γαστρονομική και τουριστική κουλτούρα του νησιού των Δωδεκανήσων.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν η αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, Μαρία Καμπούρη, η πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Μαρία Μανωλάκη καθώς και η Βιργινία Χρυσοχόου, μέλος της δημοτικής τουριστικής επιτροπής η οποία και θα φορέσει την παραδοσιακή φορεσιά του νησιού που πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις.