Η χώρα από το μικρό της λιμανάκι, μέχρι και το κάστρο της Αστροπαλιάς!

The Guardian: Μάθετε τι έγραψε για την Αστυπάλαια

Το καλοκαίρι του 22 είναι κοντά μας και η Αστυπάλαια δεν λείπει από τις διεθνείς αναφορές και προτάσεις για καλοκαιρινές αποδράσεις στην Ελλάδα. O Guardian σε άρθρο του για τις πιο ‘’ψαγμένες’’ και όχι τόσο τουριστικές επιλογές για διακοπές στην Ελλάδα, γράφει για τον “πολιτισμό¨ και την “προοδευτικότητα” του νησιού.

Ο αρθρογράφος παρουσιάζει το νησί ως σημείο συνάντησης, μια γέφυρα, των Δωδεκανήσων με την ιταλική επιρροή, στα οποία ανήκει και διοικητικά, και των Κυκλάδων.

Bang in the middle of the Aegean, this butterfly-shaped island belongs politically to the Italianate Dodecanese, but it forms a cultural bridge with the Cyclades .

Όπως αναφέρει στο κείμενό του.

Από το άρθρο δεν λείπουν οι αναφορές για τους πανέμορφους ανεμόμυλους που θυμίζουν Μύκονο, τις ιταλικές μακαρούνες που πλέον έχουν μια θέση στο τραπέζι των νοικοκυριών του νησιού, αλλά και στο βενετικό κάστρο-ακρόπολη στην κορυφή της Χώρας.

Ο Guardian στέκεται επίσης στην προοδευτικότητα του τόπου μιλώντας για την ηλεκτροκίνηση, με αφορμή και την συμφωνία που έχει γίνει με την γερμανική εταιρεία αυτοκίνησης Volkswagen. Ο κειμενογράφος παρουσιάζει την απόφαση των νησιωτών να ταχθούν υπέρ της ηλεκτροκίνησης. Στο πλάνο είναι η αντικατάσταση λεωφορείων, πυροσβεστικών και αστυνομικών οχημάτων και αμέσως μετά σειρά έχουν τα ενοικιαζόμενα οχήματα, ενώ υπάρχουν ήδη 12 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης στο νησί.

Στο κείμενο ακόμα αναφέρονται οι απομονωμένες και όμορφες παραλίες του νησιού, οι Βάτσες, τα Καμινάκια και ο όρμος του Αγίου Κωνσταντίνου με την ταβερνούλα με θέα τη θάλασσα.

(image link)