Αφιέρωμα της La Repubblica στην Αστυπάλαια

Αφιέρωμα της La Repubblica στην Αστυπάλαια

Η La Repubblica κάνοντας αφιέρωμα στους πέντε καλύτερους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει την Αστυπάλαια ως έναν οικολογικό παράδεισο “Astypalea, Paradiso ecosostenibile”.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, η ιταλική εφημερίδα, θέλοντας να μας “ταξιδέψει” στα πιο “alternative” νησιά της Ελλάδας, κάνει λόγο για το δυτικότερο μέρος των Δωδεκανήσων, την Αστυπάλαια, ένα εναλλακτικό νησί με κυκλαδίτικη και Ιταλική επιρροή.

Αφιέρωμα της La Repubblica στην Αστυπάλαια

Η χώρα της, αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε ένα λόφο και περιτριγυρισμένη με γραφικά άσπρα σπιτάκια, ανεμόμυλους αλλά και το ιστορικό βενετικό κάστρο στην κορυφή της, δεν μπορεί παρά να μην εντυπωσιάσει κάθε ταξιδιώτη.

Η Ιταλική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί στην γαστρονομία της νήσου αλλά και στα τοπικά προϊόντα της, όπως είναι το μέλι, που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος όταν την επισκεφτεί.

Αφιέρωμα της La Repubblica στην Αστυπάλαια

Το αφιέρωμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία της Αστυπάλαιας και χαρακτηρίζει το νησί ως το μοναδικό που θα “ταξιδέψει” τους επισκέπτες τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, μετά την άφιξη τους στην Αστυπάλαια οι τουρίστες, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το πρώτο βρεφικό νεκροταφείο στον κόσμο και να μάθουν την ιστορία του. Παράλληλα όμως, θα κάνουν ένα πρωτοπόρο ταξίδι στο μέλλον γνωρίζοντας για την αειφορία μέσω της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινες πηγές, όπως η ηλιακή και η αιολική.

Αφιέρωμα της La Repubblica στην Αστυπάλαια

Κλείνοντας η La Repubblica την αναφορά της στην Αστυπάλαια, υπογραμμίζει ότι η φυσική γεωγραφία του νησιού με την άγρια ομορφιά και τις ποικιλόμορφες παραλίες, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών του και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του συμβάλλουν καταλυτικά στην αύξηση του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού προς το νησί.

Photo credits: Αργύρης Γεωργαντής