Θέα στην Χώρα - Αστυπάλαια

Προφήτης Ηλίας και Παλιόμυλος, πιάνοντας τα ψηλά!

Η θέα από τα ψηλά συναρπάζει κάθε επισκέπτη, ειδικά όταν στην περίπτωση μας υπάρχει η Χώρα της Αστυπάλαιας, μια από τις ομορφότερες του Αιγαίου! Δύο σημεία που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το όρος του Προφήτη Ηλία, συγκεκριμένα τον ναό από τον οποίο πήρε το όνομα του καθώς και την τοποθεσία “Παλιόμυλος”.

Ο Ναός του Προφήτη Ηλία στην Αστυπάλαια

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με τον περίβολο του βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την χώρα, ψηλότερα από αυτήν, δίνοντας μια φανταστική οπτική της πρωτεύουσας του νησιού. Στα αριστερά σας είναι ορατή η Μαλτεζάνα και στα δεξιά σας ο Άγιος Κωνσταντίνος. Η πρόσβαση γίνεται από το δρόμο που ξεκινάει από την κεντρική πλατεία με κατεύθυνση τον Άγιο Ιωάννη, έπειτα από 300 μέτρα ακολουθείτε αριστερή κατεύθυνση και βρίσκεστε εκεί.

Ο Παλιόμυλος με θέα στο Βενετικό Κάστρο

Αν συνεχίσετε από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία το μονοπάτι θα βρεθείτε μετά από περίπου 700 μέτρα στην θέση του Παλιόμυλου. Θα συναντήσετε εκεί ένα παραδοσιακό μύλο και το δημοτικό οικοδόμημα με συγκλονιστική θέα! Μπορείτε να χαλαρώσετε στα τσιμεντένια πεζούλια και πραγματικά να αφεθείτε στα όμορφα που απλώνονται μπροστά σας!

Παλιόμυλος

(φωτογραφία: Χρυσόχου Ελένη)

Και τα δύο σημεία αυτά αξίζουν της επίσκεψης σας. Ηλιοβασίλεμα, ανατολή, στο μέσο της μέρας- μια εικόνα από εκεί θα σας μείνει στην μνήμη και μια ωραία ανάμνηση της Αστυπάλαιας. Όσοι επιλέξουν το βράδυ να γνωρίζουν πως η διαδρομή δεν είναι φωταγωγημένη. Το ανέβασμα με τα πόδια μέχρι τον Παλιόμυλο και τον Προφήτη Ηλία είναι κάτι εφικτό με μικρές σχετικά δυσκολίες.  Η περιοχή του Παλιόμυλου έχει και αρκετό αέρα εξαιτίας και του υψομέτρου που βρίσκεται.