Μερικές μέρες του Αυγούστου στο νησί της Πεταλούδας…

Βρεθήκαμε για λόγους μαζεμένους  συνδυάζοντας κάτι από δουλειά και διακοπές, συναντήσεις, γνωριμίες και αρκετές νέες συνέργειες καθώς και περιεχόμενο για τον ιστότοπο και το ιστολόγιο που καρτεράει ακόμα ιστορίες, βιώματα και εικόνες από την Αστροπαλιά και τους Κατοίκους της!

Γρήγορες βόλτες από τον Πέρα Γιαλό, όπου βολευτήκαμε σε ένα σπίτι μιας και το δωμάτιο μας κλείστηκε εις διπλούν και σε άλλους επισκέπτες, την Χώρα, το Λιβάδι και πάλι πίσω στο παλιό Λιμάνι. Πόσο μου έλειψαν τα λεωφορειάκια και οι ευχάριστες συζητήσεις  σ’αυτά… Ανεβοκατεβαίνουν ξεφυσώντας τις πλαγιές αλλά συνεχίζουν να φέρουν μαζί τους την διαφορετικότητα των επισκεπτών, ένα αέρα που δεν συναντάς σε άλλα νησιά της γειτονιάς του Αιγαίου.

Μια φράση που μας έμεινε μεταξύ οδηγού και ντόπιου, την μοιραζόμαστε μαζί σας,

“έχεις ακούσει για τον Τσοπάνη που πας να τον δεις και σου λέει… τα υπόλοιπα τυριά θα τα δείτε στο internet, έξυπνοι άνθρωποι αυτοί που ασχολούνται μ’αυτά”

Στάσεις για καφέ και γλυκό στην Άγονη Γραμμή,σ το Αρχιπέλαγος,  στο Μελτέμι, στο καφέ του Αντώνη Ποδότα στο Λιβάδι, για φαΐ στο Μαϊστράλι, στην Αυστραλία, στο Γεράνι στο Λιβάδι, γνώριμες φυσιογνωμίες και ευχάριστες ανταλλαγές απόψεων.

Όλη όλη μια βουτιά στις 4 μέρες παραμονής μα πολλές ωραίες εικόνες για το σακούλι μας για την επιστροφή. Η ωραία νυχτιά στο Bar Άρτεμις με ποιήματα και μελωδίες στο όνομα του φεγγαριού και της γοητείας του! Επίσκεψη στους Μύλους για την έκθεση 9euros με θέμα την μεταφορά μιας διαδικτυακής ιστορίας. Συνάντηση με τον Νικήτα από το astypalaia.gr και την πρόθεση του για μια καλή συνεργασία μετά γλυκού και καφέ ανάμεσα στο πολύβουο πλήθος στην πλατεία της Χώρας!

Πολλές εικόνες για την θεματική μας ενότητα «ο Αύγουστος στην Αστυπάλαια», φωτογραφίες από το Λεύκωμα για την Αστυπάλαια που μας έδωσε  ο κος Λέμης, αναμένουμε τις  παραδοσιακές συνταγές και φωτογραφίες από απομακρυσμένες περιοχές  του νησιού που τις τράβηξε με το σκάφος του ο κύριος Τάσος.

Συνωστισμός στο λεωφορείο για τον δρόμο προς την λιμάνι με τους 100άδες επισκέπτες να περιμένουν το βαπόρι για τον δρόμο της επιστροφής στον  Πειραιά! Υποσχόμαστε να γυρίσουμε σύντομα, τα καλύτερα έρχονται!