Παραλία Τζανάκια

Παραλία Τζανάκι(α)

Μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού είναι τα Τζανάκια. Θεωρείται η παραλία των γυμνιστών, δεν είναι ορατή από τον κεντρικό δρόμο και μόνο αν πλησιάσεις αρκετά κοντά της από το μονοπάτι. Η παραλία φυσικά είναι ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες που σέβονται την ιδιαιτερότητα του χώρου!

Θα βρείτε εκεί μεγάλα βότσαλα να καλύπτουν την παραλία και τα νερά να είναι σχετικά βαθιά και απότομα. Η παραλία δεν έχει κάποιο φυσικό σκίαστρο πέρα από την σκιά των βράχων που σχηματίζεται με την κίνηση του ήλιου κατά την διάρκεια της μέρας.

Τα Τζανάκια δεν είναι μόνο μια παραλία αλλά τέσσερις συνεχόμενες (δύο προσβάσιμες, οι άλλες δύο μικρές με σχετική δυσκολία- μπορείτε να πάτε κολυμπώντας) που σχηματίζονται στο κενό των βράχων. Από το μεγάλο Τζανάκι μπορείτε να σκαρφαλώσετε στο βράχο και να βρεθείτε στο διπλανό του με την μικρότερη παραλία- περισσότερο ήσυχη.

Για να φτάσετε στα Τζανάκια ακολουθείτε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο από το Λιβάδι, περνάτε στο αριστερό σας χέρι την παραλία και το εκκλησάκι του Άγιου Βασίλειου και συνεχίζετε στο χωματόδρομο και μετά την καμπύλη του δρόμου ακολουθάτε μια πορεία 300 μέτρων μέχρι την παραλία.

Τα Τζανάκια έχουν μοναδική θέα στο Κάστρο της Αστυπάλαιας!

Τύπος: Βότσαλο
Πρόσβαση: Μονοπάτι
Νερά: Βαθιά