(φωτογραφια: Νικολάκης Αντώνης)

Παραλία Άγιος Ιωάννης Ρίχτης

Για την παραλία του Άγιου Ιωάννη Ρίχτη ξεκινάτε από την Χώρα, περνάτε το Λιβάδι, τα Τζανάκια και με κατεύθυνση προς Βάτσες-Καμινάκια, θα κάνετε δεξιά στην διχάλα που θα βρείτε μπροστά σας (εικόνα/πινακίδα 1). Μετά από 300 μέτρα θα φτάσετε στην επόμενη διχάλα του δρόμου, όπου συνεχίζετε αριστερά προς Βάτσες (εικόνα/πινακίδα 2). Έπειτα (μετά από περίπου 200 μέτρα) θα συναντήσετε την μάντρα μιας φάρμας όπου θα συνεχίσετε για λίγο παράλληλά της (προς Βάτσες) και στο τέλος της ανηφόρας θα περάσετε αριστερά μέσα από την πόρτα φροντίζοντας μετά να την κλείσετε.

Τύπος: Βότσαλο
Πρόσβαση: Χωματόδρομος
Νερά: Ρηχά

Συνεχίζετε στον χωματόδρομο και μετά από 700 μέτρα θα βρεθείτε στο εκκλησάκι του Άγιου Ιωάννη Ρίχτη απ’όπου πήρε και η παραλία το όνομα της. Από εδώ ακολουθεί μια κατάβαση περίπου 30 λεπτών (για μέσο πεζοπόρο) μέσα στην χαράδρα μέχρι την ακτή.

pinakida_rixtis_2    pinakida_rixtis_1

Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα παπούτσια, νερό μαζί με τις βασικές προμήθειες. Η παραλία είναι υπέροχη, με βότσαλο και σκίαση σε κάποια σημεία από τους βράχους. Το πιθανότερο είναι να είσαστε μόνοι σας!