Εκδρομές με σκάφη

Η Αστυπάλαια με τη πλούσια ακτογραμμή και τα πολλά νησάκια είναι παράδεισος για τους λάτρεις του θαλάσσιου στοιχείου. Καθημερινά πραγματοποιούνται εκδρομές με μικρά σκάφη στις νησίδες και τις απομακρυσμένες παραλίες του νησιού. Καραβάκια εκκινούνε κάθε πρωί από το λιμάνι του Πέρα Γιαλού με προορισμούς τις παραλίες Βάτσες, Καμινάκια, Άγιο Ιωάννη (1η διαδρομή) αλλά και επίσκεψη στις νησίδες Κουνούποι και Κουτσομύτη (2η διαδρομή).

Ανεξάρτητα σκάφη – ιστιοφόρα μπορούν να αγκυροβολήσουν απ’άκρη σ’άκρη του νησιού της “πεταλούδας” και να ανακαλύψουν την μοναδικότητα του τόπου! Στο λιμάνι του Πέρα Γιαλού βρίσκεται και η καινούργια μαρίνα με δυνατότητα φιλοξενίας και ανεφοδιασμού αρκετών σκαφών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης κάποιου σκάφους στο νησί για περισσότερο ιδιωτικές περιηγήσεις.

Συμβουλή: Καλό θα ήταν αν επιθυμήσετε να ταξιδέψετε στα νησάκια και τις απομακρυσμένες παραλίες να κλείσετε από την προηγούμενη μέρα μια θέση στα σκαφάκια γιατί ο αριθμός τους είναι περιορισμένος! Στις παραπάνω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε κάποια στιγμιότυπα από την δική μας επίσκεψη στις τοποθεσίες!