Πουγκιά με μέλι

Πουγκιά με μέλι

Η παρακάτω συνταγή είναι από τη γλυκιά κ. Μαρούλα Κουσουλίνη που με πολύ ευχαρίστηση δέχτηκε να τη μοιραστεί μαζί μας.

Υλικά

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
Νέρο όσο χρειαστεί
Αλάτι
Λίγο λάδι για το ζύμωμα

Για τη γέμιση:
300 γρ. μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη


Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας τα παραπάνω υλικά. Προσοχή! χρειάζεται το νερό να είναι χλιαρό και να φτάσουμε τη ζύμη έτσι ώστε να είναι μαλακή και να μη κολλάει στο χέρι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό τα υλικά της γέμισης έτσι ώστε να λιώσουν και να γίνει ένα απαλό μίγμα.
  • Ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια – γεμίζουμε με τη γέμιση και τα κλείνουμε καλά σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  • Τηγανίζουμε τα πουγκιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στο τέλος τα περιχύνουμε με μέλι.