Αρντιστά

Αρντιστά

Παρακάτω σας παραθέτουμε μια παραδοσιακή και πολύ διάσημη συνταγή, τα Αρντιστά.

Υλικά
1\2 κιλό φακές
2 ντομάτες
Περίπου μισή κούπα λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι
Λίγος πολτός ντομάτας για χρώμα
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
1\2 κιλό νερό
2 κούπες αλεύρι
Δυόσμος
Ξύδι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το λάδι μέχρι να μεγειρευτούν οι φακές.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Αφού το τηγανίσουμε το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με τις φακές.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις κούπες με το αλεύρι και το νερό και τα πλάθουμε μέχρι να πάρουν ειδικό σχήμα.
  • Αφού γίνουν βόλοι, τους ρίχνουμε μέσα τις φακές μαζί με λίγο δυόσμο, προσθέτοντας επιπλέον ξύδι.


Εναλλακτική Εκτέλεση της κας Φρόσω Χαραλάμπη, την ευχαριστούμε!

  • Έχουμε μαγειρέψει τις φακές με τον γνωστό τρόπο χωρίς την προσθήκη σάλτσας.
  • Προσθέτουμε νερό και το βάζουμε να βράσει.
  • Βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο και το ραντίζουμε με νερό, εξού και το όνομα του φαγητού.
  • Τρίβουμε και φτιάχνουμε μικρά ζημαράκια και τα ρίχνουμε μέσα στην φακή που βράζει.
  • Αφού μαγειρευτεί τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι μετρίου μεγέθους, αφού ροδίσει το σβήνουμε με ξύδι.
  • Το προσθέτουμε στην φακή και στο τέλος τρίβουμε λίγο δυόσμο(κατά προτίμηση φρέσκο).

Καλή όρεξη!

Πηγή εικόνας: donkeyandthecarrot.blogspot.com